کاربرد رنگ خاکستری در رنگ آمیزی دیوارها و دکوراسیون خانه
خاکستری یکی از پرکاربردترین و زیباترین رنگ ها در معماری داخلی نوین است. رنگ خاکستری نماد عقل گرایی و رضایت است. خاکستری حس آرامش و امنیت را به افراد می دهد اما این مساله صددرصد نیست. این رنگ را می توان برای انواع طراحی داخلی حتی برای دکوراسیون های مجلل و لوکس نیز استفاده کرد.
امروزه معماری داخلی اغلب به صورت تک رنگ انجام می شود و این نوع طرح های ساده محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. برای معماری تک رنگ هر کدام از رنگ های طیف سفید تا سیاه را می توان به عنوان تم اصلی رنگ آمیزی دیوارها و دکوراسیون انتخاب کرد. رنگ خاکستری یکی از بهترین رنگ های این طیف است که پرده های روشن و تیره آن برای انواع چیدمان و رنگ آمیزی ایده آل است.
برای دکوراسیون و طراحی داخلی نوین بیشتر از طرح های تک رنگ استفاده می شود که در عین سادگی بسیار شیک و جذاب هستند. این نوع دکوراسیون بیشتر تحت تاثیر سبک مینیمالیستی است. مهمترین ویژگی سبک مینیمالیستی سادگی آن است. در این نوع معماری تک رنگ بودن، پرهیز از شلوغی، نور طبیعی، اشکال هندسی، استفاده از تزئینات دکوری مدرن مانند شیشه، استیل و … از اصول اصلی طراحی داخلی می باشد.
طرح های ساده و تک رنگ با انواع استایل ها و سبک های مختلف منطبق می شوند و به همین دلیل محبوبیت بالایی پیدا کرده اند. رنگ های خنثی مانند رنگ خاکستری انتخاب بسیار خوبی برای طراحی های تک رنگ و ساده هستند.
کاربرد رنگ خاکستری در رنگ آمیزی دیوارها و دکوراسیون خانه
تم تک رنگ خاکستری با انواع طراحی های کلاسیک، مدرن، مینیمالیستی و … ست می شود. کاربرد رنگ خاکستری برای طراحی و رنگ آمیزی هر نوع فضا و ابعادی ایده آل است. ترکیب رنگ های سفید، سیاه و خاکستری بسیار زیبا است و با انواع مبلمان قابل ست کردن است. یعنی می توان با خیال راحت هر نوع مبلمانی با هر سبک و طرحی را در کنار این طیف رنگی مورد استفاده قرار داد. تنها نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که رنگ مبلمان را یک پرده تیره تر از رنگ آمیزی دیوارها و دکوراسیون انتخاب کنید.
استفاده از تزئینات مینیمالیستی در کنار رنگ خاکستری
اگر از رنگ خاکستری برای رنگ آمیزی دیوارها و یا دکوراسیون خانه استفاده شده است، توصیه می کنیم از تزئینات مینیمالیستی در دکوراسیون خانه استفاده کنید تا کمی از سادگی فضا کم شده و جلوه تجملاتی و لوکس آن را بیشتر شود.
تزئینات مینیمالیستی برای بخش های مختلف خانه و مخصوصا برای اتاق نشیمن بسیار مناسب هستند. استفاده از مبلمان با رنگ تیره در کنار طیف رنگ های مختلف خاکستری فضای جذابی در اتاق نشیمن ایجاد می کند. کوسن های و گلدان های تیره رنگ یا مشکی نیز تزئینات زیبایی برای اتاق نشیمن هستند.
کاربرد رنگ خاکستری در رنگ آمیزی دیوارها و دکوراسیون خانه
سایه روشن دیوارها
اگر برای رنگ آمیزی دیوارهای خانه رنگ خاکستری را انتخاب کردید تکنیک سایه روشن را به شما توصیه می کنیم. رنگ آمیزی سایه روشن دیوارها با چهار رنگ از طیف خاکستری، فضای بسیار شیک و جذابی در خانه ایجاد می کند.
در ابتدا روشن ترین رنگ از میان این 4 رنگ را به عنوان رنگ پایه انتخاب کرده و کل دیوار را با آن نقاشی کنید. در مرحله بعد بخش وسطی دیوار را با دومین رنگ روشن یعنی رنگی که از رنگ اول کمی تیره تر است بپوشانید. سپس با استفاده از یک قلم موی تمیز و خشک رنگ بعدی را در قسمت بالای دیوار پخش کنید. رنگ آخر و تیره ترین رنگ از بین 4 رنگ را نیز در قسمت پایین تر دیوار پخش کنید.
مرحله بسیار مهمی که برای ایجاد طرح سایه روشن باید انجام دهید محو کردن لبه های مرزی هر کدام از چهار رنگ خاکستری است. در واقع پس از اینکه هر رنگ روی دیوار زده شد باید با لایه های زیرین ادغام شود. در نهایت طرح درهم و زیبای سایه روشن ایجاد می شود که فضای بسیار شیکی در خانه ایجاد می کند.
چگونه فضای تک رنگ را گرم کنیم؟
رنگ خاکستری یکی از رنگ های خنثی است و به همین دلیل استفاده از تک رنگ خاکستری می تواند فضا را سرد و راکد کند. برای اینکه کمی گرما به این طرح تک رنگ خاکستری بدهید می توانید از کوسن هایی از جنس خز مصنوعی و روکش های پشمی برای مبلمان ها استفاده کنید.
کاربرد رنگ خاکستری در رنگ آمیزی دیوارها و دکوراسیون خانه
چگونه فضای تک رنگ را متوزان کنیم؟
برای ایجاد توازن مناسب در طرح خاکستری باید به میزان رنگ های تیره و روشن توجه کرد. اگر کنتراست رنگ های به کار گرفته بالا باشد خاکستری روشن به سمت سفید و خاکستری تیره به سمت سیاه می رود. وقتی رنگ دیوارها روشن است می توان در دیگر اجزاء دکوراسیون از رنگ های تیره و مشکی استفاده کرد. اگر دیوارهای خانه با رنگ خاکستری تیره رنگ آمیزی می شوند و کفپوش های اتاق نیز تیره اند برای ایجاد توازن توصیه می شود خط بین دیوار و کفپوش را با یک نوار متمایز کننده سفید رنگ نقاشی کنید. این کار موجب توازن در فضای اتاق و زیباتر شدن رنگ دیوارها و کفپوش می شود.
رنگ خاکستری برای کفپوش نیز رنگ مناسبی است. تغییر رنگ کفپوش تاثیر زیادی در در تغییر دکوراسیون خانه اتاق نشیمن می گذارد. همچنین می توان از تزئینات کوچک و المان های دکوراتیوی مختلف برای ایجاد توازن رنگی در طرح تک رنگ خاکستری استفاده نمود.
در واقع برای طرح تک رنگ باید رنگ دیوارها، کفپوش ها، مبلمان و دیگر المان های ثانویه را در جهت ایجاد توازن استفاده کرد. اگر برای رنگ آمیزی دیوار از رنگ های خاکستری تیره استفاده کردید و احساس کردید که فضا بسیار تیره شده است می توانید از روش های مختلف برای روشن کردن فضا استفاده کنید.
کاربرد رنگ خاکستری در رنگ آمیزی دیوارها و دکوراسیون خانه
نورپردازی هوشمندانه
نورپردازی یکی از بهترین روش ها برای ایجاد توزان در فضای تاریک است. برای مثال استفاده از نورها که در حاشیه دیوار به طرف بالا تابیده می شوند، توازن مناسبی در افزایش انرژی، گرما و روشن سازی فضای تیره ایجاد می کند.
برای انتخاب رنگ مناسب از طیف خاکستری برای هر اتاق باید نوع کابری اتاق را در نظر بگیرید تا بتوان رنگ مناسب تری جهت ایجاد کنتراست و هارمونی رنگ ها انتخاب کرد. برای مثال اتاق نشیمن باید فضای گرمتر و پرانرژی تری نسبت به اتاق پذیرایی داشته باشد.
کاربرد رنگ خاکستری در رنگ آمیزی دیوارها و دکوراسیون خانه
روانشناسی رنگ خاکستری
رنگ خاکستری نشات گرفته از رنگ های سیاه و سفید است. به این رنگ اصطلاحا رنگ سایه نیز گفته می شود چون نه سیاه و نه سفید است. خاکستری رنگی خنثی است و افراد علاقه چندانی به آن ندارند. خاکستری فاقد گرما است و بسیاری آن را نماد ترس می دانند. رنگ خاکستری بر رنگهای مجاور خود تاثیر گذاشته و شفافیت و درخشندگی آن ها را کم می کند.
خاکستری رنگ بی تفاوتی، تنبلی و سستی و عدم انگیزه و همکاری است. گفته می شود افراد بیشتری در هنگام شرایط سخت روحی و فشارهای روانی مثل زمان جنگ به رنگ خاکستری گرایش پیدا می کنند. علاقه مندان به رنگ خاکستری معمولا شخصیت هایی اسرار آمیز، زیرک، محترم، خونسرد و کاری دارند. رنگ خاکستری پلی بین ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه است و نمادی از پذیرش افکار نو نیز می باشد.
روانشناسی رنگ خاکستری
رنگ خاکستری تاثیرات مختلفی بر افراد می گذارد. خاکستری می تواند حس افسردگی، جمود، خستگی، یاس و ناامیدی را به افراد منتقل کند. هر چند خاکستری رنگ چندان جذابی نیست اما فضایی با ابهت، رسمی و با اقتدار به محیط اطرافش می دهد.
خاکستری در معماری امروز کاربردهای زیادی دارد. خاکستری به شما کمک می کند تا در گرفتن تصمصم های مهم کمی صبر کنید و بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. رنگ خاکستری گاهی نشان دهنده کمبود عزت نفس در افراد است. خاکستری روشن نشان دهنده عقل گرایی و ثبا شخصیت است در حالی که خاکستری تیره نمادی از سختی و حتی فقر است.
[…] اتاق یک انتخاب اشتباه است. سفید به دلیل دارا بودن یک تم خاکستری در خود فضای اتاق را سرد و بی روح میکند. برای رنگ آمیزی […]